T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GİRESUN / MERKEZ - Mustafa Kemal Ortaokulu

Robotik Kodlama Sınıfımız

Günümüzde gelişen teknoloji hayatın pek çok yönünü etkiliyor. Bu değişimden etkilenenlerin başında ise çocuklar geliyor. Teknolojinin sunduğu yeni bilgi ve becerileri edinmek ise sanılanın aksine çocuklar için bir avantaj olabilir. Özellikle geleceğin teknolojisi olarak görülen bazı bilgi ve becerileri modern yöntemlerle öğrenmek, çocukların iş hayatlarında kullanabilecekleri becerileri çok küçük yaşlarda elde etmesine de yardımcı oluyor. Bunlar arasında giderek daha fazla ilgi görenlerden biri de robotik kodlama…

Robotik kodlama, çocukların teknolojiyi öğrenmeleri ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeleri için harika bir fırsat sunarken öğrencilerin problem çözme, iş birliği ve liderlik gibi önemli kazanımları elde etmelerine de yardımcı oluyor.

Robotik Kodlama Çocuklara ve Gençlere Ne Kazandırır?

Problem çözme becerilerini geliştirir: Çocuklar, robotların tasarlanması ve programlanması sırasında karşılaştıkları sorunları çözmek için yaratıcı çözümler üretmek zorundadır.

Yaratıcı düşünmeye teşvik eder: Robotların tasarlanması ve programlanması sürecinde hedefe ulaşmak için farklı yolları deneyerek, ezber bozan fikirleri ortaya atmak için uğraşırlar.

İş birliği ve iletişim becerileri güçlenir: Projeler genellikle bir ekip çalışması gerektirdiği için çocuklar bu projelerde birlikte çalışmayı öğrenirler ve iletişim becerilerini geliştirirler.

Geleceğin teknolojisiyle erken yaşta tanışırlar: Bu sayede, gelecekteki iş hayatlarında teknolojiyi daha etkin bir şekilde kullanabilirler.

Kendine güvenleri artar: Çocuklar için robotik kodlama kişisel gelişim anlamında da olumlu katkılar sağlar. Zorlu projeleri başarıyla tamamladıkça kendilerine olan güvenleri artar ve motivasyonları yükselir.

Temel Programlama Bilgileri

Kodlama sürecinde çocukların öğrendiği temel programlama bilgileri, öğrencilere programlama dillerinin temel kavramlarını öğretir. Bu kavramlar arasında değişkenler, ifadeler, koşullar, döngüler, fonksiyonlar, sınıflar ve nesneler yer alır. Öğrenciler, bu kavramları öğrenerek programlama dilindeki temel yapıları anlayabilir ve kod yazabilirler. Ayrıca, programlama dillerinde hata ayıklama yaparak, olası hataları tespit edip çözme becerisi de kazanırlar.

25-07-202425-07-202425-07-202425-07-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.07.2024 - Güncelleme: 25.07.2024 01:03 - Görüntülenme: 106
  Beğen | 2  kişi beğendi